ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ:

Η καταπολέμηση εντόμων πραγματοποιείται κατόπιν επιθεώρησης των προσβεβλημένων χώρων, ταυτοποίησης του παρασίτου και εκτίμησης της σοβαρότητας της προσβολής.

Αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων του κάθε χώρου, της έκτασης της προσβολής και του είδους των εντόμων, η απεντόμωση πραγματοποιείται με χημικές ή μηχανικές μεθόδους ή με συνδυασμό αυτών.

Οι συνήθειες του κάθε εντόμου, το μέγεθος της προσβολής και ειδικότερα η ευαισθησία κάθε χώρου είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο καταστολής σε κάθε περίπτωση.

– Χημική μέθοδος

Οι χημικές μέθοδοι απεντόμωσης διακρίνονται σε : υπολειμματικούς ψεκασμούς επιλεγμένων σημείων, εκνεφώσεις – νεφελοψεκασμούς, δολωματικούς ψεκασμούς, υποκαπνισμούς, εφαρμογή GEL κ.λ.π.

– Μηχανική μέθοδος

Περιλαμβάνει την χρήση διαφόρων ειδών παγίδων σύλληψης με κολλώδη επιφάνεια και τροφοελκυστικό δόλωμα ή  προσελκυστική φερομόνη καθώς και ηλεκτρικών παγίδων με κολλώδη επιφάνεια και λαμπτήρες ακτινοβολίας UV.

​​ – Ξηρός Ατμός

Είναι μια νέα ατοξική μέθοδος καταπολέμησης μικροοργανισμών, κοριών και ακάρεων χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών αλλά με τη χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού. Πραγματοποιείται με ειδική συσκευή, δεν αφήνει υπολείμματα και έτσι η χρήση του χώρου στον οποίο γίνεται η εφαρμογή είναι άμεση.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ:

Τα τρωκτικά θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα παράσιτα λόγω των σοβαρών υγειονομικών κινδύνων που εγκυμονούν αλλά και των υλικών φθορών που μπορούν να προκαλέσουν σε οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Τις περισσότερες φορές δεν αρκεί μία εφάπαξ εφαρμογή μυοκτονίας. Ειδικά για χώρους υγειονομικής σημασίας επιβάλλεται ο προγραμματισμός πολλαπλών επισκέψεων, η συχνότητα των οποίων καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.

Μετά από επίσκεψη μας και επιθεώρηση του χώρου, πραγματοποιείται εντοπισμός των κρίσιμων σημείων, των αδυναμιών των κτιριακών εγκαταστάσεων και αναγνώριση των παρασίτων στόχων που προσβάλουν τους χώρους ή δύναται να τους προσβάλουν στο μέλλον. Οι παράγοντες που ευνοούν την είσοδο και εγκατάσταση μιας αποικίας τρωκτικών και εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως οπές, ανοίγματα, κενά στις ψευδοροφές, και γενικότερα άσχημες υγειονομικές συνθήκες, εάν δεν εξαλειφθούν δημιουργούν ένα μόνιμο κίνδυνο προσέλκυσης των τρωκτικών και καθιστούν οποιοδήποτε σχέδιο μυοκτονίας αναποτελεσματικό.

Στη συνέχεια προχωρούμε στις ανάλογες επεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Εγκατάσταση δικτύου Δολωματικών Σταθμών Ασφαλείας εξωτερικά, με την δημιουργία περιμετρικών ζωνών και δόλωσή τους.
  • Εγκατάσταση δικτύου Σταθμών Πολλαπλών Συλλήψεων (παγίδες κόλλας) εσωτερικά.
  • Εγκατάσταση Μηχανικών Παγίδων Σύλληψης (τύπου φάκας).
  • Δόλωση φρεατίων και ψευδοροφών.

Όλοι οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες πολλαπλών συλλήψεων στερεώνονται, σημαίνονται κατάλληλα και επισημαίνονται σε κατόψεις.

Κατά την προγραμματισμένη επιθεώρηση όλοι οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες κόλλας ελέγχονται και αναδολώνονται ή αντικαθίστανται η επιφάνεια κόλλας τους αντίστοιχα Τα ευρήματα των επιθεωρήσεων καταγράφονται σε αρχείο πληροφοριών και αξιολογούνται.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ –ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ

​Με τον όρο απολύμανση ή μικροβιοκτονία εννοούμε την εξόντωση παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, ιών, κ.λ.π.), οι οποίοι μολύνοντας χώρους και τρόφιμα, μπορούν να απειλήσουν την υγεία του ανθρώπου.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται εφαρμογές με τη χρήση ειδικού απολυμαντικού σκευάσματος εγκεκριμένου από τον Ε.Ο.Φ., με σκοπό τη μείωση του μικροβιακού φορτίου των χώρων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής αλλά, την αποφυγή πρόκλησης και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών καθώς και την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών .

Η εφαρμογή πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

  • Με ψεκασμό χαμηλής πίεσης
  • Με χρήση νεφελοψεκαστήρα (ULV)

ΑΠΟΣΜΗΣΗ

Με τον όρο απόσμηση εννοούμε την βιοαποικοδόμιση των ουσιών που προκαλούν δυσοσμία και κατ’ επέκταση κακές υγειονομικές συνθήκες.

Επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ουσιών που δεσμέυουν και κατά συνέπεια εξουδετερώνουν τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς που προκαλούν κακοσμία.

Περιοχές που απαιτούν απόσμηση είναι κάδοι απορριμάτων, βόθροι και εξαερισμοί αποχετευτικών συστημάτων , φρεάτια κ.λ.π

ΑΠΩΘΗΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ

Η απώθηση ερπετών (φίδια, σαύρες) πραγματοποιείται με ειδικά σκευάσματα σε κοκκώδη στερεή ή υγρή μορφή.

Η οσμή τους προκαλεί όχληση και μπλοκάρει τις πληροφορίες που λαμβάνουν τα αισθητήρια όργανα των ερπετών.

Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται σύγχυση και τα φίδια να εγκαταλείπουν το χώρο.

Τα σκευάσματα τοποθετούνται περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατέψουμε, δημιουργώντας έτσι έναν κλοιό απώθησης για την είσοδο και εγκατάσταση των ερπετών σε αυτό.

ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ

Αρκετά είδη πουλιών έχοντας προσαρμοστεί στο αστικό περιβάλλον συχνά δημιουργούν προβλήματα που αφορούν στην αισθητική και τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους που εγκαθίστανται.

Η απώθηση πτηνών πραγματοποιείται μηχανικά, με ποικίλα μέσα όπως:

​Τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών ακίδων που δεν προκαλούν τραυματισμό στα πτηνά αλλά τα απωθούν.

Τοποθέτηση ειδικού διχτυού που αποτρέπει την είσοδο και την εγκατάσταση των πτηνών στους χώρους. Θεωρείται η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος.

Τοποθέτηση ειδικού GEL με οπτικές απωθητικές ιδιότητες σε διάφορα σημεία

​​​​

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ & ΕΝΤΟΜΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τα ξυλοφάγα έντομα και τα έντομα αποθηκευμένων προϊόντων είναι δύο κατηγορίες εντόμων που μπορεί να προκαλέσουν πολύ σημαντικές ζημιές στην καθημερινότητά μας, από το να κατεδαφίσουν ένα σπίτι (τερμίτες) μέχρι να καταστρέψουν τα τρόφιμα που αποθηκεύουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Η αντιμετώπισή τους μπορεί να είναι πολύ απλή, με το άδειασμα ενός ντουλαπιού ή πολύ δύσκολη με τη χρήση πολύ ισχυρών και επικινδύνων εντομοκτόνων σκευασμάτων.

Γι’ αυτό σε περιπτώσεις που υπάρχει ενεργή προσβολή θα πρέπει να απευθύνεστε σε έμπειρους γεωπόνους που μόνο αυτοί έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να χρησιμοποιούν τέτοια σκευάσματα.

Η εταιρεία μας διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες για να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.